Volzhsky potřebuje pomocníky k péči o plazy, hmyz a pavouky.
– Plat od 30 000 rublů. s každoročními nárůsty.
— Rozvrh 9-17 hodin. Pondělí pátek.
– Přátelský tým.
— Platba za cestu.
Požadavky:
1. Specialista není nutný, ale je důležité mít nějaké zkušenosti s chladnokrevníky (např. si něco nechali doma). Postupně naučím, jak s takovými zvířaty pracovat.
2. Žádný strach z hmyzu, pavouků, štírů a hadů.
3. Je důležité, aby vás práce s těmito zvířaty bavila. Každá práce by měla být zábava
4. Pracovitost. Žádný strach z podřadné práce. Pracoviště musí být vždy čisté. Všechno by mělo být na svém místě.
5. Dochvilnost
6. Poctivost
7. Bez času. atd.
Podrobnosti telefonicky +7-961-068-33-06
Volejte od 9 do 17 hodin.
****************************

Volzhsky hledá řidiče dodávky na částečný úvazek nebo kurýra s osobní dopravou. Plat je možné domluvit po telefonu.

****************************
Snížení ceny zmrazených turkmenských švábů na 1000 rublů. za 1 kg.

6 000-15 000 RUB

Muskrat ( Ondatra zibethicus )

Внешний вид

Navenek pižmoň připomíná krysu (často se jí říká pižmová krysa).

Hmotnost dospělých ondatry může dosáhnout 1,8 kg. Délka těla je 23-36 cm, délka ocasu je téměř stejná jako délka těla – 18-28 cm.Pohlavní dimorfismus není výrazný. Přizpůsobeno semi-vodnímu životnímu stylu v mrazivých vodních plochách. Ocas je laterálně zploštělý, šupinatý; Na zadních nohách jsou neúplné plovací blány. Srst je hustá, tmavě hnědá až černá.

Habitat

Zvíře žije na rozsáhlém území od Aljašky po Mexiko. Jeho stanoviště se však neomezuje pouze na severoamerický kontinent. Začátkem 20. století byla ondatra přivezena do Evropy. Velmi rychle se tam rozmnožil a brzy se objevil v Asii a rozšířil svůj životní prostor do Koreje a Kamčatky. V Rusku sahá areál ondatry od hranic Finska přes celou lesní zónu evropské části Ruska a významnou část lesostepních a tajgových pásem Sibiře až po Dálný východ a Kamčatku.

Vyskytuje se také v Izraeli na březích čerstvých řek.

V přírodě

Ondatry jsou aktivní nepřetržitě, ale nejčastěji po západu slunce a brzy ráno. Živí se pobřežními a vodními rostlinami – rákosem, orobincem, rákosem, ostřicí, přesličkou, šípy a jezírkem. Na jaře se ondatra živí mladými stonky a listy, v létě a na podzim požírá kořenové části a oddenky a v zimě pouze oddenky. Živí se také zemědělskými plodinami. Méně často, když je málo rostlinné potravy, žere měkkýše, žáby a rybí potěr.

ČTĚTE VÍCE
Jí někdo hosta?

Pro bydlení si ondatra staví díry a boudy. Kope díru ve vysokém břehu. Vchod je pod vodou. Drápy zvířete jsou dlouhé a ostré, takže půda snadno podléhá. Kromě nor si hlodavci staví i domy nad vodou. K tomu dochází, pokud jsou břehy velmi nízké a oblast je bažinatá.

Ondatra žije v rodinných skupinách, které mají vlastní krmná místa.

Bez vzduchu vydrží až 12-17 minut. Zrak a čich jsou špatně vyvinuté, zvíře spoléhá hlavně na sluch.

Maximální délka života je 3 roky, v zajetí – až 10 let.

Reprodukce

Březost u ženy trvá 25-30 dní; Ve vrhu je průměrně 7-8 mláďat.

Novorozenci vyrostou velmi rychle a do měsíce a půl se zcela osamostatní. Přezimují u rodičů a na jaře opouštějí dům svého otce, najdou si místo, kde se nakrmí, a začnou svůj dospělý život.

Pro ondatru doma doma je vhodný prostorný výběh s procházkou. Stěny od podlahy musí být položeny plechy. Je to kov, který zvíře nebude schopno prokousat. Instalujte kontejnerové „bazény“ pro plavání a krmné žlaby. V prostoru pro procházky zajistěte malou stříšku, která ochrání vaše mazlíčky před horkem nebo nepřízní počasí.

Při domácím chovu je strava ondatry založena na zelenině a ovoci, jakož i na mladých větvích osiky a vrby a v některých případech, v zimě, na seně. Potravou pro ondatry se mohou s nástupem jara stát zrní ve formě kaší (nejlépe s mlékem), s přídavkem látek obsahujících draslík a vápník (rybí nebo krevní moučka, křída). Jednou z neustále přidávaných prospěšných složek krmiva je prášková suchá kopřiva, jejíž zásobu je vhodné mít po celý rok.

Při krmení pižmoňů ovocem a zeleninou je nutné zajistit, aby byly pěstovány bez použití pesticidů, protože dusičnany a dusitany, které mohou obsahovat, jsou pro zvířata smrtelné.