Esenciální olej pačuli vyvolává nával veselosti a optimismu a působí antidepresivně. V kosmetice se používá k péči o suchou, unavenou pokožku. Esenciální olej pačuli vyživuje, osvěžuje, obnovuje a vyhlazuje suchou pokožku. Pomáhá zvyšovat elasticitu pokožky, obnovovat epidermální buňky, eliminovat podráždění a odlupování. Odstraňuje povislé poprsí, břicho a boky. Používá se na celulitidu. Posiluje vlasy, dodává jim sílu, pružnost a lesk. Stimuluje sexuální touhu – je jedním z nejsilnějších afrodiziak.

  • Charakterizace
  • Výrobní technologie
  • Složení oleje
  • Vlastnosti
  • Сферы применения
  • Kontraindikace
  • Způsoby aplikace
  • Kde koupit a kolik
  • Pačuli olej “Oleos”

Extrakt je čirá tekutina žlutohnědé barvy, často přecházející do zelenohnědé barvy. Někteří výrobci ji dělají tlustou a tmavě hnědou. Má se za to, že důvod spočívá v destilačních destilačních zařízeních s oxidujícím kovem. Takové oleje procházejí před plněním do lahví sekundární destilací a další filtrací. Neexistuje žádný vědecký výzkum změn ve složení po opětovné destilaci, ale výrobci parfémů raději používají produkt vyšší kvality.

Vůně pačuli je pižmová s tóny vlhké země a dřeva.

Zajímavé: Znalce esenciálních olejů lze zhruba rozdělit do dvou skupin. Ti první se od prvního setkání zamilovali do vůně pačuli. U toho druhého to okamžitě vyvolalo negativní emoce.

Charakteristika rostliny

Před příchodem esenciálního oleje se samotná rostlina používala k léčebným a kosmetickým účelům. Je to bylinný stálezelený keř s velkými listy. Výška rostliny je přibližně metr. Pačuli kvete v malých bělavých květenstvích s fialovým nádechem.

Podle různých zdrojů je za rodiště rostliny považována Indie nebo Filipíny. Dnes se keř pěstuje v průmyslovém měřítku v Malajsii, Indonésii a Číně.

Listy pačuli vonné se používají na místech, kde rostou k provonění prádla, k léčebným a kosmetickým účelům. S příchodem technologie výroby éterických olejů se místo rostlinných surovin začal používat rostlinný extrakt, který získal své nejlepší vlastnosti.

Výrobní technologie

Extrakt se vyrábí parní destilací z listů a květů rostliny. Proces trvá od 6 do 24 hodin. Čím delší je destilace, tím lepší produkt bude získán. Díky této technologii získal esenciální olej pačuli své vlastnosti a aplikace.

Jednou z podmínek pro získání kvalitního produktu je použití speciálně upravených surovin. Pro výrobu jsou zapotřebí čerstvě sklizené a rychle vysušené části rostliny. Připravují se v blízkosti plantáží, aby se čerstvě natrhané listy a květy při přepravě nepoškodily.

ČTĚTE VÍCE
Co má ráda peleia?

Občas se zde, v místě odběru, destiluje pačuliový olej. V důsledku nevhodných výrobních podmínek (použití kovových kostek) se získá nekvalitní výrobek.

V současnosti je hlavním producentem ropy Sumatra (asi 450 tun ročně z 500-550 spotřebovaných tun). Druhou pozici (s výrazným zpožděním) zaujímá Čína – cca 80 t. Dále můžeme jmenovat Indii, ale všechny produkty vyrobené v zemi zůstávají na domácím trhu.

Struktura

Asi čtvrtinu látek obsažených v silice tvoří pačulol (pačuli alkohol), pačulen, norpachulenol (poslední dva jsou řazeny mezi sexviterpeny). Tyto složky dodávají oleji jeho jedinečné aroma. Důležitý je především alkohol – čím vyšší procento jeho obsahu v éteru, tím kvalitnější produkt.

Látky tvořící éter ovlivňují především emoční sféru, ale to nebrání využití extraktu pro lékařské a kosmetické účely.

Vlastnosti pačuliového oleje

Vlastnosti pačuliového oleje jsou různé. Ether účinně ovlivňuje emoční sféru:

  • zmírňuje deprese, zmírňuje nervové napětí;
  • pomáhá soustředit se;
  • zvyšuje sexualitu (pomáhá vyrovnat se s frigiditou).

Extrakt je žádaný v oblasti kosmetických procedur:

  • normalizuje sekreci tuku přes póry;
  • působí jako protizánětlivé, antivirové a antifungální činidlo;
  • regeneruje epidermis.

Odvary a nálevy z listů a květů rostliny působí močopudně a pomáhají snižovat chuť k jídlu.

Rozsah aplikace

Pačuli olej je nepostradatelný v parfémovém průmyslu. Oblíbené jsou parfémy, toaletní a parfémové vody a hygienické výrobky s tímto znamenitým aroma. A to mluvíme nejen o ženách, ale i o mužích.

Díky svým protizánětlivým, regeneračním a protiplísňovým vlastnostem našel olej uplatnění v kosmetologii. Doporučuje se při kožních problémech a používá se k posílení a obnově vlasů.

Zdraví genitourinárního systému je další oblastí použití extraktu z pačuli. Éterové koupele působí močopudně. Provádění těchto postupů pomáhá rychle odstranit škodlivé látky z těla.

Neurózy, stres, deprese, nízké sebevědomí nebudou děsivé, pokud po náročném dni pravidelně vedete aromaterapeutická sezení nebo nosíte aroma přívěsek s 1-2 kapkami unikátního extraktu.

Zajímavé: V Indii byly listy pačuli považovány za jediný lék na uštknutí jedovatým hmyzem a hady.

Kontraindikace

Pačuli olej, i když je považován za jedinečný, má určitá omezení ve svém použití.

  1. Alergické reakce na éter (před prvním použitím je nutné udělat test).
  2. Těhotenství (zvláště je třeba dbát na počáteční fázi – může způsobit děložní stahy).
  3. Děti do tří let (neúplně vytvořené tělo může na extrakt reagovat negativně).
  4. Nemoci dýchacích cest (astma) – bohaté aroma způsobuje dušení.
ČTĚTE VÍCE
Jak používat světlicu?

Někdy se při onemocněních žaludku a střev vnitřně užívají odvary a nálevy z listů pačuli. Při diagnostice gastritidy a vředů se doporučuje nepoužívat rostlinu k léčbě.

Je důležité, aby se: Přípravky s obsahem pačuli můžete užívat vnitřně pouze po poradě s lékařem.

Kde koupit a kolik stojí pačuli olej?

Ne všechny maloobchodní prodejny nabízejí vysoce kvalitní přírodní esenciální olej z pačuli. Je třeba si uvědomit, že ne všichni výrobci používají vhodné vybavení. Prodejci často vydávají syntetické analogy za přírodní produkty.

Esenciální olej z pačuli se doporučuje zakoupit v obchodech nabízejících aromaterapeutické produkty nebo v lékárnách. Mají certifikáty na produkty, které nabízejí a spolupracují pouze s důvěryhodnými výrobci.

U pačuliového oleje se cena v lékárně pohybuje od 140 do 1750 rublů za 10 ml. Při výběru musíte pamatovat na to, že vysoká cena nemusí vždy znamenat vysokou kvalitu. Prodejci při stanovení ceny zohledňují náklady na suroviny (v různých regionech se liší) a náklady na dodání produktů. Výtažky od oblíbených značek budou určitě stát víc. U maloobchodních prodejen, které dostávají olej prostřednictvím zprostředkovatelů, budou náklady také vyšší. Doporučujeme vybírat maloobchodní prodejny, které fungují bez zprostředkovatelů a se spolehlivými výrobci.

Esenciální olej pačuli “Oleos”

Složení: 100% esenciální olej z pačuli získaný parní destilací.

Objem a forma vydání: 10 ml v lahvičkách z tmavého skla.

Skladování: skladujte v těsně uzavřených lahvičkách, při t od 5 do 25 °C, na místě chráněném před přímým slunečním zářením.

Doba použitelnosti: Roky 3.

Esenciální olej pačuli má protizánětlivé, vstřebatelné, protikřečové, regenerační a omlazující účinky. Afrodiziakum, odstraňuje impotenci, frigiditu. Zmírňuje nadměrnou nervozitu, antidepresivum. Zvyšuje koncentraci. Odpuzuje moly.

  • kouzlo vůně pačuli,
  • v medicíně,
  • v kosmetologii,
  • na vlasy,
  • v aromaterapii,
  • jako afrodiziakum.

Esenciální olej pačuli se používá v parfémovém průmyslu, lékařství a kosmetologii, aromaterapii a dokonce jako magický prostředek, který dokáže vyřešit finanční problémy.

Kouzlo vůně pačuli

Mnoho odborníků v oblasti izoteriky připisuje vůni esenciálního oleje pačuli magické vlastnosti. Předpokládá se, že slouží jako talisman a přitahuje finanční blaho. Éter se kape na oblečení, aby se předešlo problémům. Někteří jsou přesvědčeni, že 1-2 kapky fytoesence v peněžence ji naplní významným množstvím bankovek. Jsou i tací, kteří extraktem zvlhčují kreditní karty.

ČTĚTE VÍCE
Můžete jíst chia trávu?

Není známo, jak pravdivá jsou taková prohlášení a způsoby obrany. S největší pravděpodobností je to otázka náhodných náhod a schopnosti člověka věřit v magické vlastnosti vůně.

V medicíně

V lékařské oblasti se esenciální olej z pačuli používá jako prostředek na hojení ran. Směs 5 dílů extraktu a 10 ml sójového, olivového nebo jojobového oleje rychle zacelí škrábance a oděrky. Koupele ze 7-8 dílů éteru pačuli a 300 ml teplé vody pomohou zvládnout gynekologické potíže.

VAROVÁNÍ! Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované fyto esence. Pro kosmetické účely by se měl používat pouze ve směsi s rostlinnými základovými oleji.

Před použitím esenciálního oleje je nutné otestovat nepřítomnost alergické reakce.

Smíchejte 1 kapku esenciálního oleje s 1/3 čajové lžičky rostlinného oleje a aplikujte na vnitřní plochu předloktí nebo za ucho, nebo naneste 2-3 kapky esenciálního oleje na kapesník a pravidelně v průběhu dne inhalujte. Použití testovaného oleje je možné, pokud se po 12 hodinách neobjeví na kůži alergická reakce, bolest hlavy, kašel, dušnost, rýma, otok obličeje.

V kosmetologii

Kosmetologie je oblast, ve které se použití pačuliového oleje meze nekladou. Obličej, hrudník a tělo budou vypadat mladě a fit po dlouhou dobu, pokud budete pravidelně používat pečující kompozice s fytoesencí tropické rostliny. Hydratuje suchou pokožku, normalizuje mastnotu, napíná stárnoucí pokožku, bojuje proti zánětům (pupínky a černé tečky) a obnovuje strukturu vlasů.

Olej na obličej s pačuli

Abyste vypadali dobře, musíte se o svůj obličej starat. Konvenční kosmetika nemůže vždy vyřešit problémy. Výběrem oleje z pačuli na obličej je snadné zachovat krásu, prodloužit mládí a někdy ji dokonce obnovit.

Pro suchou pokožku

Směs olejů: mandlový, heřmánkový, leuzea a pačuli (10 ml, 4 díly, 2 díly každý) pomůže hydratovat suchou, popraskanou pokožku a zmírnit podráždění. Nanáší se na obličej krouživými pohyby a nechá se 30 minut.

Pro mastnou pleť

Pro normalizaci množství sekretů z mazových žláz se doporučuje dvakrát denně otřít obličej obohaceným pleťovým mlékem. K ní se přidává pačuliový olej v poměru 1-2 díly éteru na jednu dávku.

Na akné

Akné může vážně zničit váš obličej. K jeho odstranění pomůže složení 10 ml hroznového oleje a 5 dílů éteru pačuli. Aplikujte dvakrát denně.

ČTĚTE VÍCE
Jak dlouho trvá růst javoru?

Pro stárnoucí pleť

Po 30 letech potřebuje pokožka další výživu. Pro korekci kontur obličeje se doporučuje použít kombinaci olejů: levandule, pačuli a fenykl (po 2 dílech). Přidá se do 10 ml mandlového oleje. Můžete použít jakoukoli zeleninu.

Pro omlazení

Složení 3 dílů výtažku z pačuli a 20 ml olivového oleje (můžete použít 10 ml oleje a 10 ml medu) pomůže nastartovat proces regenerace buněk a vyhladit vrásky. Směs se aplikuje po dobu 10 minut.

Pro tělo

Péči potřebuje i pokožka těla, jak stárne. Esenciální olej pačuli ji pomůže učinit krásnou, tónovanou a pružnější.

Z celulitidy

Abyste se zbavili nenáviděné „pomerančové kůry“, doporučuje se smíchat 6 dílů pačuli a 20 ml libovolného rostlinného oleje (ideálně meruňkového nebo mandlového). Masáž 3x týdně s tímto složením Vám pomůže cítit se opět mladě a štíhle.

Na hrudi

Ženy si uvědomují problémy související s věkem související s prsy, které ztratily svou elasticitu. Masážní směs mandlového a broskvového oleje (po 25 ml), ylang-ylang a pelargónie (po 5 dílech), pomeranče a pačuli (po 2 dílech) vám pomůže obnovit váš dřívější tvar.

Pačuli na vlasy

Krásné vlasy jsou hodnou ozdobou. Co dělat, když jsou suché, bez života nebo naopak mastné? Oslabené vlasy jsou dalším problémem, se kterým se musíme vypořádat. Esenciální olej z pačuli na vlasy tyto problémy snadno odstraňuje.

Pro suché vlasy

Krásu, lesk a vitalitu vlasům navracíte pravidelně (2x týdně po dobu dvou měsíců) výrobou masky z 30 ml základního oleje (lopuch, kokos, mandle) a 6 dílů éteru pačuli. Kompozice se aplikuje na vlasy po dobu 40-45 minut.

Pro mastné vlasy

Mastného lesku se můžete zbavit tak, že si jednou týdně po dobu tří měsíců vyrobíte masku ze 4 dílů výtažku z pačuli a 30 ml základního oleje. Pro posílení efektu se doporučuje přidat do směsi 2 žloutky (s obsahem tuku si skvěle poradí).

Posílit vlasy

Účinek na vlasové folikuly pomáhá posilovat vlasy. Doporučuje se smíchat 6 dílů fytoesence pačuli a 20 ml základního oleje (pro suché vlasy – kokosový nebo mandlový, pro mastné vlasy – lopuch nebo jojobový). Složení se večer intenzivně vtírá do pokožky hlavy a nechá se přes noc.

ČTĚTE VÍCE
Co sova ráda jí?

V aromaterapii

Vůně pačuli učinila olej jedním z nejoblíbenějších v aromaterapii. Nabíjí elánem a optimismem, působí antidepresivně. Po ošetření rostlinným olejem se odhalí umělecké sklony a zvýší se koncentrace.

Extrakt lze použít při koupeli (15 dílů) a pro aromatizaci místnosti (5-7 dílů na aromalampu).

Jako afrodiziakum

Esenciální olej pačuli je jedním z nejlepších afrodiziak. Účinně působí na muže i ženy. Před romantickým rande se můžete nejen vykoupat nebo zapálit aromalampu, ale také si dopřát vzrušující masáž. 5 dílů pačuli oleje a 10 ml meruňky nebo broskve obnoví mužskou sílu, osvobodí ženu a zbaví ji frigidity, zvýší sexuální touhu a pomůže jí cítit se sebevědomě.