Esenciální olej Wintergreen od americké společnosti Doterra se získává z listů plazivého keře, který roste v jehličnatých lesích. Vědecký název rostliny je zimozel nepálský (Gaultheria fragrantissima).

Hlavní aktivní složkou oziminy je methyl salicylát, který se používá při výrobě kosmetiky, má zklidňující vlastnosti. Zimnice a bříza jsou jediné rostliny na světě, které obsahují tuto přírodní látku.

Zimní olej se používá jako dochucovadlo do cukrovinek, zubních past a žvýkaček. Po nastříkání poskytuje osvěžující aroma, které dokonale stimuluje, tonizuje a pozvedne náladu.

Užitečné vlastnosti:

  • pomáhá při revmatismu, artritidě a bolestech svalů,
  • zlepšuje tonus, zlepšuje náladu, osvěžuje,
  • má antirevmatické, antiseptické, dezinfekční, hřejivé účinky,
  • má analgetické, antispasmodické, protizánětlivé vlastnosti.

Aktivní součásti: methylsalicylát.

Způsoby použití:

Aromaterapie. Pro zvýšení tonusu a zlepšení nálady používejte 3-4 kapky denně do aromalampy.

  • Pro uklidňující a hřejivou masáž smíchejte 1-3 kapky oleje s masážním olejem v poměru 1:2 nebo 1:3.
  • Při artritidě smíchejte 1-2 kapky oleje s frakcionovaným kokosovým olejem nebo jiným masážním olejem v poměru 1:2, naneste na bolavý kloub a vtírejte masážními pohyby.
  • Pro uklidňující koupel přidejte 1-2 kapky oleje do teplé vody.

Bezpečnostní opatření: Pouze pro vnější a inhalační použití! Používejte opatrně, pokud je vaše pokožka přecitlivělá. Držte mimo dosah dětí. Těhotné ženy a osoby v lékařské péči by se měly poradit se svým lékařem. Vyhněte se kontaktu s očima, ušima a jinými citlivými oblastmi.

Částka: 15 ml.
Další informace o vlastnostech libavkového oleje a jeho použití naleznete v tomto videu:

Jaká je síla esenciálních olejů? Určitě se podívejte na toto video:

Производитель
doTerra (USA)
Kosmetická řada
doEarth
Jmenování
Antibakteriální účinek
Ароматерапия
Pro masáž
svěžest
Tónování
Typ nástroje
Oil
Čas aplikace
Kdykoli
ČTĚTE VÍCE
Můžete jíst jiřinu?