Má tekutou texturu a specifickou vůni. Výborně působí na suchou, citlivou a alergii náchylnou pokožku, vyživuje, zklidňuje a zmírňuje zarudnutí. Pomáhá vyhlazovat pokožku, eliminuje vrásky, zvyšuje pevnost a pružnost. Pomáhá zbavit se stařeckých a jiných stařeckých skvrn. Vynikající základ pro tvorbu anti-aging produktů pro péči o zralou a stárnoucí pleť.

Pupalkový olej (rafinovaný)

Pupalku, neboli oenoteu, používali jako léčivou a jedlou rostlinu jihoameričtí Mayové a Inkové. Dvouletá bylina s velkými, tlustými kořeny a zubatými listy, všechny kromě malých zelenožlutých květů byly snědeny. Samotný název „pupalka“ pochází z doby květu: květy se objevují ve druhém roce života rostliny a kvetou přesně dvě noci po západu slunce a otevírají se během dne pouze za nepřítomnosti přímého slunečního světla. Plody dozrávají ve formě lusku, které se stávají zdrojem vzácného léčivého oleje.

Způsob příjmu:

Olej se získává lisováním za studena zralých lusků oenotea. Výsledkem je světlá, bledě zlatá, tekoucí tekutina s lehkým ořechovým zápachem. Vzhledem k tomu, že sběr semen je poměrně obtížný, petrklíčový olej je klasifikován jako vzácný.

Oenothea olej je unikátní svou kombinací prospěšných látek. Patří sem mastné kyseliny (olej má vlastnosti podobné rybímu tuku), vitamíny a mikroelementy. To dělá z pupalkového oleje základní produkt péče o pleť. Je také vhodný pro orální podávání jako terapeutické a profylaktické činidlo.

Enotea olej se používá vnitřně při hormonálních poruchách v těle, alergiích, vysokém krevním tlaku a bolestech. Jeho pravidelné užívání podporuje rychlé hojení ran, snížení cholesterolu a zmírnění vnějších projevů alergií, zvýšení imunity. Kromě toho je tento olej účinný jako profylaktický prostředek, který zabraňuje rozvoji anginy pectoris, tromboflebitidy, cukrovky a zrakových poruch. Tento olej je účinným přírodním antidepresivem, které pomáhá vyrovnat se s těžkými psychickými a nervovými poruchami. Pro ženy je oenotea první pomocí při menstruačních bolestech a špatném zdravotním stavu v období menopauzy.

Aplikace v domácí kosmetologii:

Aplikace pupalkového oleje na pokožku hlavy je vynikající způsob, jak zabránit vypadávání vlasů a lupům a stimulovat růst vlasů. Důležité: pravidelné používání předchází problémům s pigmentací a chrání vás před časným šedivěním vlasů.

Pro pokožku je petrklíčový olej silným přírodním ochráncem, omlazujícím a mazoregulačním prostředkem. Je indikován pro všechny typy pleti, protože dokáže současně hydratovat pokožku a regulovat činnost mazových žláz. Jeho aplikace na pokožku (nejlépe ve směsi s jinými oleji) pomáhá obnovit její strukturu, hydratuje, činí ji pružnou, hladkou, tonizuje a vyrovnává barvu. Tento olej je skutečnou první pomocí po úrazech a plastických operacích, protože zajišťuje rychlé hojení ran a prakticky zaručuje neviditelnost jizev a jizev. V období intenzivního hubnutí tento olej zabraňuje ochabování pokožky a vzniku zbytečných záhybů. Dobrý přípravek proti celulitidě.

ČTĚTE VÍCE
Jak naplnit kompostér?

Skladování a stabilita:

Uchovávejte v těsně uzavřené nádobě v lednici.

Popis: Čirá, bezbarvá nebo nažloutlá kapalina
Hustota (20C): 0,915-0,940
Lom (20C): 1,450-1,500
Číslo kyselosti: Max. 0,5
Jodové číslo: 145-162
Číslo zmýdelnění: 184-194
Alkalické nečistoty:
Brassicasterol, %: Max. 0,3
Obsah kyselin:
Palmitic C16:0, %: 4,0-10,0
Stearic C18:0, %: 1,0-4,0
Oleic C18:1, %: 5,0-12,0
Linoleová C18:2, %: 65,0-85,0
Gamma-linoleová C18:3, %: 9,0-14,0

V článku publikovaném ve velmi seriózním časopise Herbal Medicine (Springer Verlag) spojili tři vědečtí autoři výsledky výzkumu pupalky dvouleté, rostliny tradičně používané jako rostlinný olej v aromaterapii. Velmi zajímavé pozorování, že pupalka dvouletá je rostlina s četnými výhodami potvrzenými klinickými studiemi. Ve formě bylinného oleje má pupalka hodně co nabídnout zralé pleti, ženám po menopauze, diabetikům a lidem, kteří chtějí mít pod kontrolou hladinu cholesterolu. Co je to vlastně za rostlinu?

Tradiční rostlina

Pupalka dvouletá (oenothera biennis) je dvouletá rostlina pocházející ze Severní Ameriky, ale dnes se pěstuje v Evropě, na Středním východě a v Americe. V botanice patří do říše cévnatých semenných rostlin, v kategorii Magnoliophyta. Evening Primrose má v angličtině sladký název „Evening Primrose“, protože její světle žluté květy se otevírají pouze večer a na krátkou dobu. Květy a plody této rostliny obsahují mnoho malých semen obsahujících asi 20 % rostlinného oleje, bohatého na komplexní mastné kyseliny. Již v 16. století Indiáni tato semínka drtili, aby si je potírali, aby zklidnili podrážděnou pokožku a „uzdravili srdce“.

Vzácný rostlinný olej

Pranarom vyrábí BIO pupalkový olej. Pupalkový olej obsahuje esenciální mastné kyseliny (které si lidské tělo neumí syntetizovat). Je obzvláště bohatý na kyselinu gama-linoleovou, omega-6, která má ochranný účinek na kožní buňky. Tato konkrétní mastná kyselina se také nachází v brutnákovém oleji. Pupalka také obsahuje kyselinu palmitovou, malá množství nezmýdelnitelných látek a triterpenových esterů a také polyfenoly (díky těmto sloučeninám je známá především jako dobrý antioxidant). Právě jeho složení dodává pupalkovému oleji jeho pozoruhodné vlastnosti, včetně hydratačních, antioxidačních a protizánětlivých vlastností.

Více indikací

Četné studie pupalky dvouleté odhalily její schopnost předcházet nebo léčit řadu specifických onemocnění. Aniž bychom dělali nějaké zkratky, je jasné, že užívání pupalkového oleje orálně nebo přes kůži je v mnoha případech prospěšné.

  • Psoriáza a ekzém: Pupalkový olej dokáže unavené pokožce vrátit pevnost a pružnost tím, že zklidní zánět. Lze jej nanášet na pokožku každý den lehkými masážními pohyby.
  • Menopauza, menstruační nepravidelnosti a premenstruační syndrom: Pupalkový olej při perorálním podání reguluje produkci estrogenu, progesteronu a prolaktinu. Příznaky obtížné nebo nepravidelné menstruace jsou ve většině případů znatelně výrazně sníženy, i když nebyla prokázána plná účinnost. O jeho účinnosti na návaly horka svědčí i mnoho žen před menopauzou.
  • Cholesterol: Pupalkový olej může významně snížit hladinu cholesterolu u pacientů s hypercholesterolémií.
  • Diabetická neuropatie: Diabetická neuropatie, ateroskleróza a retinopatie byly léčeny profylakticky u diabetických potkanů ​​perorálním podáváním pupalkového oleje. Spojení s lidmi nebylo navázáno, ale výsledky jsou povzbudivé.
  • Cévní prevence: rozšiřuje pupalkový olej tepny? V každém případě můžeme říci, že snižuje agregaci krevních destiček u zvířat, stejně jako adhezi krevních destiček u pacientů s inzulín-dependentním diabetem po dvou měsících perorální léčby. Věříme, že pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním.
ČTĚTE VÍCE
Odkud měsíčky pocházejí?

Po přečtení toho všeho můžeme být jen rádi, že tento olej je dostupný většině z nás a nemá žádné kontraindikace. V případě prokázané patologie je stále nutné konzultovat a probrat se svým lékařem. Pupalka je často spíše doplňkem než léčbou.

Jak pupalku používat?

Pupalkový olej by měl být chráněn před vzduchem, světlem a teplem. Dokáže poměrně rychle oxidovat.

Rostlinný olej ve službách žen! Ideální pro udržení zdravé a krásné pokožky (hebkost a pružnost) díky obsahu nenasycených mastných kyselin. On pomáhá regulovat produkci hormonůjako je estrogen nebo progesteron. Tento rostlinný olej je skutečně známý podobný estrogenu účinný v tom smyslu, že poskytuje stejné účinky jako přírodní estrogeny, ale bez vedlejších účinků. Ve většině případů se tak příznaky obtížné nebo nepravidelné menstruace výrazně zmírní.

Navíc mnoho premenopauzálních žen uvádí jeho účinnost při návalech horka díky protizánětlivým účinkům mastných kyselin (GLA) spojených s účinky podobnými estrogenu. Konečně, pokud máte hormonální nerovnováhu, můžete svůj cyklus regulovat pupalkou v každém věku.

Při perorálním podání:

1 čajová lžička pupalkového rostlinného oleje denně na lačný žaludek

Při aplikaci na pokožku Můžete například masírovat obličej a tělo zralé pleti:

pomocí 10 kapek pupalkového oleje a 1 kapky esenciálního oleje z hořkého pomeranče petitgrain pro tonizující, hydratační a zpevňující účinek.

Velmi se také doporučuje pro kuřáky nebo diabetiky, kteří mají suchou pokožku.

Pranarom nabízí certifikovaný organický pupalkový olej v 50ml lahvičce.

Fake

Často se setkáváme s tím, že nás zákazníci kontaktují se špatnými zkušenostmi s nákupem tohoto oleje v jiných obchodech. Při nákupu pupalkového oleje v naší prodejně Vám garantujeme pravost a kvalitu od světoznámé značky Pranarom. Určitě získáte ten nejkvalitnější olej a vyhnete se nepříjemným následkům, jako je tomu u syntetických olejů.

Pupalkový olej lze označit za jeden z nejprospěšnějších pro ženy. Udržujte krásu a zdraví pomocí vzácných a jedinečných darů přírody!